Mikä Sklubi?

Sklubi

Mikä Sklubi?

Sklubi eli Sosiologian klubi on vuonna 1966 perustettu kansalaisyhteiskunnassa erittäin vaikutusvaltainen yhdistys, joka on merkitty yhdistysrekisteriin 1974. Maailmanvalloituksen suunnittelun ohella Sklubi toimii sosiologian ja taloussosiologian opiskelijoiden aine- ja etujärjestönä Suomen vanhimmalla, Turun yliopiston sosiologian laitoksella. Valvomme opiskelijan oikeuksia ja varmistamme, että jäsentemme ääni kuuluu laitoksella, tiedekunnassa, ylioppilaskunnassa sekä koko yliopistolla. Järjestämme myös joviaaleja juhlia, kiinnostavia keskusteluiltoja, uskaliaita urheilutapahtumia ja paljon, paljon muuta jotta opiskelijan mieli pysyisi pitkän opiskeluvuoden ajan vireänä ja vihreänä kuin haalarimme.

Sklubi on sosiologian ja taloussosiolgian opiskelijoiden itse organisoima järjestö, jonka jäseniä ovat automaattisesti, ilman jäsenmaksua, kaikki sosiologian ja taloussosiologian pääaineopiskelijat. Myös sivuaineopiskelijat ovat tervetulleita mukaan! Sklubin toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa pääosin hallitus, joka valitaan vuosittain demokraattisesti. Noin kerran viikossa on kaikille jäsenille avoimia kokouksia, joissa suunnitellaan erilaisia tapahtumia sekä otetaan kantaa yliopistomaailmaa askarruttaviin kysymyksiin.

Sklubilla on Turun yliopiston sosiologian laitoksella (Kasarmialue, Publicum, 4. kerros) oma Sklubihuone, jonne opiskelijat ovat tervetulleita juttelemaan niitä näitä, kuuntelemaan musiikkia ja vaikkapa juomaan kupillisen kahvia luentojen välissä. Samanhenkistä sosiologiseuraakin on paikalla päivästä toiseen.

Sklubin toimintamahdollisuudet ovat rajattomat, ja tietysti riippuvat jäsenien toiveista. Meille hallituksen jäsenille voit aina laittaa postia osoitteeseen sklubi [at] utu [piste] fi mikäli haluat toivoa jonkinnäköistä toimintaa. Myös muut huolet ja palautteet (risut ja ruusut!) ovat enemmän kuin tervetulleita! Nimettömänä voit jättää palautetta näillä sivuilla kohdassa Yhteys