Akateeminen käsitteellinen puheenparsi on joskus ihan hirmuista kuultavaa, varsinkin kun sanoja ei aina edes ymmärrä. Tämän sivun tarkoitus on selittää käsitteitä niin, että ne voisi jopa ymmärtääkin, vaikka ei tietoa yliopistomaailmasta aiemmin olisi.
Ainejärjestö
Yhden tai useamman oppiaineen opiskelijoista koostuva yhdistys. Ainejärjestöjen kautta opiskelijat voivat vaikuttaa oman oppiaineensa tai laitoksensa opetukseen ja toimintaan. Ainejärjestöt järjestävät myös monenlaista vapaa-ajan toimintaa. Juomalla tai ilman.
Aineopinnot
Ensin perusopinnot, sitten aineopinnot – ”perusopintojen jälkeen suoritettavat opinnot”.
Akateeminen Hese
Yliopistonmäen juurella sijaitseva Hesburger.
Akateeminen vapaus
Uhanalainen asia. Opiskelija voi (ainakin vielä) päättää itse, mitä opiskelee ja missä tahdissa – opiskelemansa pääaineen opetussuunnitelman ja opinto-oppaan sekä nykyään voimassa olevat tympeät aikarajat huomioiden. Asia, jota tulee puolustaa katkeraan loppuun asti valtiovallan yrityksistä huolimatta. Barrikadeille siitä!
Akateeminen vartti
Opetus – sekä monet muutkin tilaisuudet – alkavat varttia yli tasatunnin. Siis jos luento on ilmoitettu alkavaksi klo 10, todellisuudessa se alkaa 10:15. Mikäli alkamisajankohdaksi ilmoitetaan esim. 12.00 (siis myös minuutit ilmoitettu), alkamisajankohta on tasan tasalta, ilman akateemista varttia. Kyseessä on historiallinen jäänne, monen mielestä melko pöljä semmoinen.
Alajärjestö, alayhdistys
TYY:hyn kuuluva rekisteröity yhdistys. Pitää sisällään niin ainejärjestöjä, harrastusjärjestöjä kuin poliittisia järjestöjäkin. Lista Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistyksistä on selattavissa TYY:n sivuilla.
Alakampus
Se osa kampusta, joka ei ole mäellä. Publicum, Educarium, Calonia ja Arcanum löytyvät alakampukselta. Ks. yläkampus.
Arcanum
Publicumin läheisyydessä oleva maailman 80-lukulaisin kemian laitosrakennus. Arkkitehtuurikokeilu. Laatikkotalo. Uudistettu 2022. Kai siellä jotain historiaakin opeiskellaan?
Assarin ullakko, Assari
Opiskelijaruokala, joka sijaitsee Ylioppilastalo A:ssa, kyltereiden välittömässä läheisyydessä. Paikassa, jossa yliopistonmäki kohtaa aina tuulisen Hämeentien ja horisontissa siintää homeinen sairaala. Ks. Brygge
Brygge
Assarin sisällä sijaitseva opiskelijaravintola, josta kampuksen parhaat kasvisruoat päivittäin. Bryggessä ahkerasti ruokailevat tietävät saavansa pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi nopeammin ruokaa kuin Assarin linjastolta. Ks. Assarin ullakko.
Calonia
Publicumin läheisyydessä sijaitseva rakennus, jonka syövereistä pulppuaa ulos oikeustieteilijöitä.
Dental
Hammaslääkärien ruokala, sijaitsee Lemminkäisenkadulla lähellä Biocitya. Varsin hyvät ruoat, mutta matka Publicumilta pitkä.
Dialectica
Filosofian opiskelijoiden ainejärjestö. Niitä näkyy joskus jossakin, mutta paha sanoa, että missä. Mustahaalarisia, mutta älä sekoita lääkisläisten kanssa.
Edari, edustajisto
TYY:n, eli Turun yliopiston ylioppilaskunnan 41-henkinen edustajisto. Jäsenet valitaan vaaleilla kahden vuoden välein; vaalit järjestetään parittomien vuosien syksyinä – seuraavat siis vuonna 2025. Vaikuttaminen ja osallistuminen kannattaa!
Educarium
Tuttavallisesti Edulta löydät mm. tiedekuntakirjaston sekä meitä lähimmän opiskelijaruokalan, Macciavellin, tuttavallisemmin Maccis. Kiinni Publicumissa kuin siamilaiset kaksoset. Pääasiallisesti Edun käytävillä käyskentelee kasvatustieteilijöitä ja opettajaksi opiskelevia.
Ekotori
Luonnonystävän valinta kalusteostoksille. Nykyään hieman korkeat hinnat.
Ekskursio
Eksku, excu, excursio, monia versioita käytetään, joista monet vähintäänkin kyseenalaisia. Kirjoitusasusta huolimatta, yhdessä tehtävä reissu johonkin kohteeseen, joka saattaa olla näkemisen arvoinen.
Essee
Annetun kirjallisuuden tms. pohjalta laadittu tiivis, suhteellisen vapaamuotoinen kirjoitelma. Monien kammoama opiskelumuoto, toiset taas rakastavat esseen vapautta. Usein vaihtoehto kirjatentille. Esseen suoritusohjeita löytää mm. sosiologian laitokselta.
Fobia
Pelkotila. Psykologian opiskelijoiden ainejärjestö. Sosiaalitieteiden klubilaisilla ja Fobialaisilla vallitsee mukava yhteisymmärrys ja erityisesti sitseillä tarjoilijoita pyörii molempiin suuntiin. Fobialaiset tunnistaa violetti-mustista haalareista.
Gradu
Pro gradu -tutkielma, gradu, G. Se viimeinen ja raskain vaihe opiskelussa; kun kaikki muu on jo tehty. Gradun kun saapi valmiiksi, on melko varmasti maisteri. Jee!
Haalari
Opiskelijan juhlapukine. Vuoden 2016 jälkeen sosiaalitieteilijöillä limenvihreä. Vanhemmilla vuosikursseilla joko keltaiset tai vihreät. Väristä, viimeistään selkälogosta, tunnistaa omansa. Haalariin länttäillään merkkejä ja kaikkea hupsua kiinni, mitä sattuu löytymään. Haalaria ei koskaan pestä eikä myydä/lahjoiteta eteenpäin, tiedä sitten miksi. Merkkejä voi ostaa tai vaihtaa. Lahkeenpätkiä vaihdetaan vain sängyn kautta, hihan voi antaa hyvälle kaverille.
Heippa-lappu
Lappu, jolla Kela tervehtii sinua, mikäli et ole saanut Kelan mielestä tarpeeksi opintopisteitä kasaan. Siinä kehotetaan lähinnä selittämään, missä nämä pisteet ovat ja uhkaillaan opintotuen takaisinperinnällä. Pisteitä tulisi saada vuodessa (syys-touko) kokoon 45.
HOPS
Henkilökohtainen opintosuunnitelma. Tehdään jossain kohtaa opiskelujen alkupuolta, kukaan ei oikeen koskaan tunnu tietävän milloin, vaihtelee vuosittain. Vanha legenda kertoo jonkun joskus valmistuneen alkuperäisen HOPSinsa suunnitelmalla. Oikeinkäytettynä hyvä apu.
Humanisti
Yliopistonmäellä ja Hämeenkadun tuolla puolen saatat törmätä humanistiin. Paljon parjattuja, mutta kai ihan jees-tyyppejä. Ei tiedekunta miestä pahenna ellei mies tiedekuntaa. Opiskelevat kaikkea arkeologiasta kieliin ja museologiasta mediatutkimukseen.
Häirintäyhdyshenkilö
Ainejärjestömme hallitukseen kuuluva tyyppi, joka auttaa mielellään ja johon suosittelemme olemaan yhteydessä, jos kohtaat häirintää tai epäasiallista käytöstä Sosklubin tapahtumissa. Voit olla heihin yhteydessä suoraan tai häirintä- ja ongelmatilannelomakkeen kautta.
Hämeenkatu
Turun pääkatu, jota pitkin monet opiskelijat kulkevat yliopistolle tai sieltä keskustaan päin. 24/7-Subway, Portti-baari, K-kauppa Puhakka ja loistava intialaisravintola Delhi Darbar sijaitsevat täällä. Hämeenkadulla tuulee aina.
Index
Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen kattojärjestö, joka järjestää opiskelijoille runsaasti eri ainejärjestöjä yhdistävää toimintaa. Kaikki yhteiskuntatieteilijät ovat indexläisiä! Tunnusmerkkinä haalareiden oikeassa lahkeessa sijaitsevat INDEX -kirjaimet. Indexin huone löytyy Pubin neljännestä kerroksesta.
Jodel
Tämä sovellus tarjoaa useita erilaisia anonyymejä keskustelupalstoja. Toisinaan pelkkä pahanmielen paikka, joskus myös hyödyllistä infoa tai järkevää keskustelua. Joskus. Aloitteliojalle kanavat sosklubi, turunyliopisto sekä utuihastus.
Juslenia
Oli yliopistoalueen rumimpia rakennuksia. Räjäytettiin rumuudesta (ehkä myös muista syistä). Is no more, rest in pieces
Kandidaatti
Alin akateeminen oppiarvo; saavutetaan suorittamalla kandidaatin tutkinto. Tehdään yleensä 2-4. opiskeluvuonna.
Katko
Katkaisuhoito. Kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Nämä kisulit tunnistat punaisista haalareista.
Kauppakorkeakoulu, kauppis
Yliopiston läheisyydessä sijaitsee rakennus, jonka edustalla parveilee lauma isänmaan toivoja, joilla on isin ostamat lelut. Melu on melkoinen. Tätä päiväkotia vastapäätä sijaitsee kauppis.
Kesätentti
Tentti, joka suoritetaan kesällä (jos suoritetaan…)!
Kirkkotie
Lex ry:n legendaarinen biletila. Sijaitsee Kirkkotiellä K-kaupan kanssa samassa rakennuksessa, sen takana. Myös kadun nimi, jonka varrella sijaitsee YTHS.
Kompleksi
Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön opiskelijoiden vanha ainejärjestö. Vanhat Kompleksilaiset tunnistat kirkkaankeltaisista haalareista (älä sekoita hoitsuihin, tradeihin, tai biolääkisläisiin).
Korkeakoulu
Tieteellistä tutkimusta tekevä ja opetusta tarjoava laitos. Esim. yliopisto.
Kopo
Koulutuspoliittinen vastaava. Esimerkiksi pyrkii huolehtimaan ainejärjestönsä opiskelijoiden edunvalvonnasta, flirttailee laitoksen henkilökunnan kanssa ja vaikuttaa oppiainekokouksissa.
Kurssikirja
Kirja, jota tarvitaan jollakin kurssilla. Voi joko ostaa, kopioida tai lainata kavereilta ja kirjastosta. Erityisesti kurssikirjastosta. Suosituimpien kirjojen saaminen on hyvin hankalaa.
Kuusi
Eino ja Pekka, suomalaisen sosiaalipolitiikan kovat luut. Vanhoja sosiaaliministereitä ja suuria raittiusmiehiä. (lol.)
Laitos
Yliopiston yksikkö, joka vastaa ko. alan tutkimuksesta ja opetuksesta. Esim. me kuulumme sosiaalitieteiden laitokseen, yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.
Laulux
Useimpien yhteiskuntatieteilijöiden punainen laulukirja. Hyödyllinen sitseillä sekä laulamisessa että muistojen keräämisessä. Pistä kiertämään, kunhan tunnistat omaksesi jälkeenpäin.
Limehaalari
Se asuste, jota häpeilemättä raahaamme päällämme illasta ja yöstä toiseen. Ks. haalari
Luento
Keskeinen opetusmuoto yliopistossa. Alkavat yleensä varttia yli tasatunnin, kestävät puolitoista tuntia. Yleensä luentokursseille ei tarvitse ilmoittautua, sen kun menee vaan paikalle. Luennot eivät yleensä ole pakollisia, mutta helpottavat kummasti tenttiin valmistautumista. Joskus vaaditaan ”aktiivista läsnäoloa luennoilla”, ts. pitää käydäkin paikalla. Ikävää. Kesken voi tulla paikalle, kesken voi poistua, mutta hiljaa on syytä olla.
Luentotentti
Luennoilla tehdyistä muistiinpanoista ja/tai luennolla jaetusta materiaalista pidettävä tentti, jonka läpäisy on välttämätöntä. Ei yleensä tarvitse ilmoittautua erikseen, pidetään luentokurssin lopussa. Auttaa, jos luennoilla on jaksanut käydä tai on hankkinut materiaalin etukäteen joltakulta.
Luentopäiväkirja
Tenttimisen vaihtoehto luentojen suorittamiseksi, ainakin silloin tällöin – joskus taas pakollinen opiskelumuoto. Käytännössä päiväkirjan tyylinen kirjoitelma, jossa pohditaan luennolla käsiteltyjä asioita aiemman tiedon valossa. EI sama kuin ”tiivistelmä luennon sisällöstä”, vaan sisältää myös omaa pohdintaa.
Lukuvuositarra
Tarra opiskelijakortissa, joka kertoo, että olet läsnäoleva opiskelija tänäkin vuonna. Tärkeä! Lukuvuositarran voi hakea TYY:n toimistosta.
Macciavelli
Maccis, Makkispekkis. Yhteiskuntatieteilijöiden ja kasvatustieteilijöiden suosima ruokala, Educariumissa. Auttamattoman meluisa ja alimitoitettu, ruokien taso vaihtelee laidasta laitaan. Varsin mukava henkilökunta.
Maisteri
Akateeminen oppiarvo, johon suurin osa yliopisto-opiskelijoista tavalla tai toisella tähtää. Vaatii pro gradu -tutkielman hyväksyttyä suorittamista sekä tiettyä määrää suoritettuja opintoja.
Maisteri Frangén
Tamperelainen sosiologi. Huitoo aika paljon. Hassu setä.
M.A. Numminen
Taiteilija jo monen vuosikymmenen ajan. Suuresti kunnioitettu sosiologi.
Mauno Koivisto
Suomen entinen presidentti, valtakunnallisesti tunnetuin sosiologi.
Mauno Koivisto -sali
Entinen Pub 1-luentosali, isoin sali Publicumin ensimmäisessä kerroksessa.
Mikro
Mikrobiologian laitoksella sijaitseva ruokala. Hyvät ruoat ja hyvät jälkiruoat, mutta melko kaukana Publicumista.
Noppa
Opintopiste. Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tunnin työpanosta. Todellinen työpanos kuitenkin vaihtelee kurssista riippuen.
Olut
Köyhän opiskelijan nestemäinen leipä.
Opinto-opas
Verkosta tai kirjakaupasta löytyvä elintärkeä opas. Kerrotaan, miten eri kurssit voi suorittaa ja jossa sanotaan, mitä opiskelijan pitää oikeastaan opiskella. Eri tiedekunnilla on omat opinto-oppaansa.
Opintotuki
Opiskelijan elinehto. Naurettavan alhainen kuukausitulo, josta käteen vuokran jälkeen ei juuri mitään elämiseen jää. Opiskelijan pyhä tehtävä on vaatia korotuksia opintotukeen.
Pitkä sivuaine
Jostakin oppiaineesta, jonka pääaineopiskelija ei ole, perus- ja aineopinnot eli ”kaikki kandintutkintoon saakka”.
Politiikka
Vaikuttamista. Aihe, josta saa sosiaalitietelijän kanssa helposti väittelyn aikaan.
Professori, proffa
Yliopistotyöläisten yläkastia. Tekee tutkimusta, ohjaa tutkimusta, antaa opetusta. Päättää monista asioista.
Proffan kellari
Proffa. Klassikkobaari YO-talo B:n alakerrassa. Kohtuuhintaisia juomia ja hyvä tunnelma.
Publicum, Pubi
Rakennus, jossa yhteiskuntatieteilijät suurimmaksi osaksi pitävät majaa.
PuTeX
Se pieni mutta pippurinen logopedian ainejärjestö. Edustavat itseään raikkaan turkoosin värisissä haalareissa. Päätyvät mitä todennäköisimmin puheterapeuteiksi. Pitävät erityisesti yhdestä Tapani Kansan levyttämästä biisistä.
Pyhä kolminaisuus
Kauppis. Oikis. Lääkis. Siitä on tunnettu ainejärjestöjen liittoutuma tehty. Joidenkin kohdalla stereotypiat kohtaavat, mutta joukosta löytynee myös seurallisempiakin yksilöitä. Järjestävät miellellään tapahtumia yksikseen tai keskenään.
P-klubi
Valtio-opin ja poliittisten historian opiskelijoiden tummansinihaalarinen ainejärjestö. Tiedekunnan ex-suurin opiskelijajoukko, tunteet vaihtelevat hämmästyksestä lämpöiseen keskinäiskamppailuun. Sitseillä joukkopöhinä voi hirvittää, mutta yksilöinä ja vapaa-ajalla oikein mukavia.
Päivystys
Täällä ainejärjestön hallitus on tavattavissa. Normaalisti myyvät merchiä tms. Ei tule rinnastaa sairaalan päivystykseen.
Pääaine
Luuta, solukudosta, erinäisiä elimiä, joskus hiuksia. Myös se mitä opiskelet pääasiassa.
Q-talo
Yo-kylän läheisyydessä sijaitseva TYY:n juhlatila, jossa usein mm. sitsejä tai muita opiskelijatapahtumia. Huhujen mukaan raivataan maantasalle lähitulevaisuudessa.
Referaatti
Tiivistelmä. Näitäkin joutuu joskus tekemään. Lyhyestä virsi kaunis.
SCHNAPS!, Snaps!
”Tuokaa mulle viinaa!” (toimii yleensä vain sitseillä).
Sitsit
Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan virvokkeita ja lauletaan. Laulutaito ei välttämätön, sanat saa paperilla tai kirjan muodossa yleensä eteen. Hauska ajanviete, mutta varo liikaa riehaantumista, ettei rankku napsahda.
Sklubi
Turun yliopiston sosiologian opiskelijoiden vanha ainejärjestö. Vanhat sklubilaiset tunnistaa tummanvihreistä haalareista. Älä sekoita pohjoismaisten kielten opiskelijoihin.
Sivuaine
Jokin-muu-kuin-pääaine jota kuitenkin opiskelet melko aktiivisesti, ehkä jopa päämäärätietoisesti. Voi valita sangen vapaasti yliopiston aineista, joitakin poikkeuksia huomioimatta. Opinto-oppaissa kerrotaan kunkin aineen kohdalla sivuaineopiskelijoita kiinnostavat tiedot.
Sopo
Sosiaalipoliittinen vastaava. Reippaita kavereita, jotka kantavat vastuuta ainejärjestöön kuuluvien henkisestä hyvinvoinnista liikunta- ja hyvinvointitapahtumien muodossa. Tehtävä ei ole helppo opiskelijan elämän pyöriessä pääasiassa helppojen noppien, rahahuolien ja alkoholin ympärillä.
Speksi
Wikipedian mukaan interaktiivinen musiikki- ja tanssinumeroilla höystetty opiskelijateatteri.
Tenttiarkisto
Tenttiarkistoon kerätään opiskelijoiden ilmoittamia tenttikysymyksiä kursseilta. Joskus siellä on jotain, toisinaan ei. Riippuu siitä, onko aikaisemmat opiskelijat siunanneet muita kokemustiedollaan.
Tiede
Kummallinen konsepti, eikä suurimmalle osalle meinaa enää mitään. Jos joku kehtaa epäillä yhteiskuntatieteilijyytesi olevan aatteellista ja ideologista, kannattaa myöntää suoraan, mikä asian laita on.
Tohtori
Akateeminen oppiarvo, joka on jo melko kovaa tavaraa. Väitöskirjan tehnyt kaveri, ”väitellyt tyyppi”.
Tottisalmi
Tottis. YTHS:n rakennuksessa sijaitseva yliopistoruokala. Monen mielestä kampuksen paras ruokapaikka, mutta ehkä hieman syrjässä. Fiksut menevät Tottikseen Macciksen sijaan.
Tutor, tuutori
Vanhempi opiskelija, joka on vapaaehtoisesti paikalla neuvomassa uusia opiskelijoita yliopistoelämän saloihin. Fuksin oma opas yliopiston alkutaipaleen ajan ja vähän pidemmällekin. Sosklubin tuutorit löydät täältä.
TYS, Turun Ylioppilaskyläsäätiö
Tarjoaa opiskelijoille ja muille korkeakouluihin kytkeytyneille opiskelijabudjettiin sopivia asuntoja. Reilusti paikkoja YO-kylässä ja korkeakoulujen lähistöllä. Esimerkiksi alakampuksen läheisyydessä sijaitsevat hassun malliset rakennukset ovat TYSin.
TYY, Turun yliopiston ylioppilaskunta
Kaikkien opiskelijoiden on kuuluttava ylioppilaskuntaan. TYY on kaikkien opiskelijoiden edunvalvoja, joka koostuu hallituksesta ja edustajistosta. Edustajisto, siis edari, valitaan kahden vuoden välein vaaleilla, joissa kaikilla opiskelijoilla on äänioikeus.
T-klubi
Sikamaisen pinkit taloustieteilijät. Niillä on riettaita sikajuhlia vapun aikaan.Toisinaan sosiaalitieteilijöiden hyviä kavereita. Monilla sitseillä tarjoilemassa.
Uno Harva
Ensimmäinen sosiologian professori. Nykyisin nimi lähinnä tarkoittaa pientä salia sosiologian laitoksella, Pubin 4. kerros, käytävän päässä.
Uusi-S
Osakuntien edesmennyt, yhä kulttimainetta muistoissa nauttiva bilepaikka Kirkkotiellä. Eläessään melkein yhtä homeessa kuin edesmennyt Juslenia.
Viina
Kirkas, vahva alkoholijuoma. Suomalaiskansallinen. Yleisnimitys kaikelle alkoholille.
Viini
Jotkut tykkää, loput ei. Usein yhteiskuntatieteilijän varma avec-valinta menoon kuin menoon.
Viinijooga
Hiljalleen tavaksi muodostuva Sosklubin tapahtumatyyppi, jossa liikunnallinen lahjattomuus ja nesteiden nautiskelun taidokkuus yhdistyvät symbioottiseksi kokonaisuudeksi. Sportatessa jano on monasti kova!
Vuosijuhla
Tai tuttavallisemmin vujut, sillä kukaan ei jaksa enää kirjoittaa pitkiä sanoja. Hieno (ja kallis…) tilaisuus, jossa juhlistetaan jonkin yhdistyksen pitkää (tai vähemmän pitkää) ikää. Näihin liittyy kaikenlaisia pukeutumisohjeita ynnä muita, joita kukaan ei lopulta kunnioita. Sosklubin vujut järjestetään viiden vuoden välein.
Väitöskirja, väikkäri
Joskus hamassa tulevaisuudessa harvojen ja valittujen valitsema tie. Gradu on tähän verrattuna pikkuinen kyhäelmä. Sitten maisteriutumisen jälkeen kannattaa murehtia, jos silloinkaan.
Wovon mann nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen
Ludwig Wittgensteinin kuulusta ”Tractatus Logico Philosophicus” -teoksesta kuuluisa lausahdus. Käännetään usein muotoon ”siitä, mistä ei voi puhua, on vaiettava.” M.A. Numminen teki 70-luvulla laulusarjan Wittgensteinin Tractatuksesta. Sen kuuluisin osa on marssi, jonka sanat kuuluvat seuraavasti: ”Wovon mann nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.” Ko. marssi palveli Sklubin tunnusviisuna määrittelemättömän ajan. Eihän sitä kukaan osannut.
Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Englanniksi Faculty of Social Sciences. Akateemisesti varttuneista jäsenistä tulee Turun yhteiskuntatieteellisessä valtiotieteiden kandidaatteja ja maistereita. Kenen idea tämä sekasotku oli, kukaan ei tiedä.
Yhteiskuntatieteilijä
Emme ole humanisteja, emmekä luonnontieteilijöiksi tahdo tulla. Olkaamme siis yhteiskuntatieteilijöitä. Tutkivat yhteiskuntia ja niissä esiintyviä ilmiöitä. Ja jonakin päivänä hallitsevat maailmaa.
Yläkampus
Yliopistonmäellä sijaitsevat rakennukset. Eli Agora, Natura, Quantum, Feeniks, Päärakennus ja Aurum. Ks. alakampus.
YO-kylä
Paikka, jossa asuu reilusti opiskelijoita. Paljon pyörä- ja autovarkauksia – kunnon lukot syytä olla!
YTHS
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on yksityinen säätiö, joka tarjoaa ylioppilaskunnan jäsenille terveydenhoitopalveluja laidasta laitaan: on hammaslääkäriä, mielenterveyspalvelua, sairaanhoitoa. Turun YTHS sijaitsee Kirkkotiellä, melko lähellä Publicumia. Muiden kaupunkien YTHS:t ovat vapaasti käytössä, jos sattuu haveri vaikkapa Helsingissä tai tapaturma Tampereella.